Ananas plátky 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Kdo se někdy vydal na nákup zralého ananasu, ví, že to není jen tak. Do obchodů se často dostanou polozelené plody a vy pak doma jen marně vyhlížíte jejich dozrání. Naštěstí existuje ananas sušený mrazem, a ten vás nikdy nezklame. Sklízí se vyzrálý a hned se šetrně suší mrazem. Díky tomu má intenzivní sladkokyselou chuť a nádherně voní – jako byste si ho vychutnávali v tropické destinaci.
Navíc má spoustu výhod ve srovnání s kandovaným ananasem. Žvýkavá kolečka plná cukru a siřičitanů totiž vašemu zdraví moc neprospějí. Naproti tomu mrazem sušený ananas si zachovává všechny vitamíny a minerály jako čerstvé plody. Neobsahuje žádný přidaný cukr ani konzervanty. Ale jednu nevýhodu vám přece jen prozradit musíme – jakmile ochutnáte jeden plátek, hrozně rychle zmizí celý sáček!
Jak si vychutnat lyofilizovaný ananas?
Lyofilizovaný ananas pohladí vaše chuťové pohárky, kdykoliv vás přepadne chuť na sladké. Křupněte si ho bez výčitek samotný nebo si namíchejte zdravou svačinku s ořechy. Přidejte plátky ananasu do jogurtu, tvarohu a snídaňového müsli. Skvěle se hodí také jako přísada do dezertů a ovocných salátů.
Náš tip
Připravte si domácí tropickou limonádu. Vhoďte do džbánu vody několik plátků lyofilizovaného ananasu a manga, přidejte lístky máty a pár kapek citrónové šťávy. Vypijte a pak snězte kousky lyofilizovaného ovoce – po nasáknutí vodou chutnají téměř jako čerstvé.
Lyofilizovaný ananas je plný vitamínů a minerálů
- Mrazem sušený ananas si zachoval veškeré vitamíny a minerály jako čerstvé plody.
- Ananas je proslulý vysokým podílem vlákniny. Stačí si křupnout pár kousků a hlad je pryč.
- Podporuje správné trávení, a to hlavně díky obsahu bromelainu. Tento enzym zajišťuje trávení bílkovin a pomáhá snižovat otoky.
- Pár kousků lyofilizovaného ananasu vám dodá spoustu vitamínu C.
- Oproti jinému ovoci obsahuje ananas významné množství manganu, který se podílí na stavbě kostí a svalů.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce neztratí žádné živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované plátky ananasu na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- pořádně velké plátky ovoce, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Nutriční hodnoty na 100 g |
|
Energetická hodnota | 382,1 kcal / 1574 kJ |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky | 0,1 % |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 % |
Protein | 3,2 % |
Vláknina | 7 % |
Sacharidy | 89,4 % |
z toho cukry | 53 % |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Ananas |
Zpracování: | Plátky |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.