Jahoda plátky 100 g

Tip
99 Kč / ks 990 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Jen velké a křupavé plátky lyofilizovaných jahod, žádná drť. Těžko je jinde koupíte levněji.

  • sladké a voňavé jahody, které uzrály na sluníčku
  • 1 kg čerstvých jahod v každém sáčku
  • bohatý zdroj vitamínu C po celý rok

Detailní informace

Detailní popis produktu

Koupit čerstvé jahody, které jsou sladké a voní létem, se jen tak nepoštěstí. Jahody se rychle kazí, a proto se obvykle trhají nezralé, aby vůbec přežily cestu do obchodu. U lyofilizovaných jahod je to jinak. Hoví si na sluníčku až do chvíle, kdy jsou krásně červené. Sušení mrazem z nich odebere vodu, ale vše ostatní zůstává – výrazná chuť, omamná vůně i zářivě červená barva.

Lyofilizované jahody si zachovají většinu živin, vitamínů a minerálních látek. 1 kg lyofilizovaných jahod se vyrobí z přibližně 10 kg čerstvých plodů – v každém 100 g sáčku se tedy ukrývá asi kilo čerstvých jahod. I mimo sezónu tak budete mít postaráno o přísun vitamínů, a obvykle levněji ve srovnání s čerstvými plody.

Jak si vychutnat lyofilizované jahody?

Lyofilizované jahody můžete křupat jen tak samotné. Plátky se perfektně hodí jako svačina na výlety. Jsou lehoučké a nezkazí se ani v horku. Použijte je jako přísadu při vaření a pečení. Lyofilizované plátky jahod ozdobí dezerty a dodají svěží ovocnou chuť müsli nebo granole.

Náš tip

Děti milují plátky lyofilizovaných jahod. Možná ještě víc než čerstvé jahody, protože ty lyofilizované v puse zábavně křupou. Dopřejte dětem zdravou mlsku bez přidaného cukru, na sladkosti už ani nepomyslí.

Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
  • Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
  • Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
  • Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované plátky jahod na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • pořádně velké plátky ovoce, žádná drť
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 1,4
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 4,7
Vláknina (%) 13
Sacharidy (%) 87,5
  -> z toho cukry (%) 77
Energie 384,8 kcal / 1619 kJ

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce
Druh ovoce: Jahoda
Zpracování: Plátky
Hmotnost: 100 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: