Jahoda prášek se zlomky 500 g

299 Kč / ks 598 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Žádné lyofilizované jahody nesmí přijít nazmar. Proto pro vás máme za skvělou cenu prášek s úlomky, který vzniká při balení mrazem sušených jahod.

  • cenově výhodná varianta
  • cca 5 kg čerstvých jahod v každém sáčku
  • perfektní na přípravu smoothies a kaší

Detailní informace

Detailní popis produktu

V tomhle sáčku najdete jahodový prášek a sem tam úlomek mrazem sušené jahody. Tolik se nehodí na samostatné mlsání jako plátky jahod a prášek není tak hladký jako čistý jahodový prášek. Můžete si ale vsadit, že chutná stejně báječně a obsahuje spoustu vitamínů jako ostatní mrazem sušené jahody v naší nabídce. To znamená hlavně pořádnou dávku vitamínu C. A samozřejmě ani v prášku se zlomky nenajdete žádná aditiva ani přidaný cukr.

Navíc vás potěší nízká cena prášku se zlomky – pokud používáte lyofilizované jahody hlavně do snídaňových kaší nebo smoothies, nemusíte utrácet za celé plátky.

Prášek s úlomky snadno přimícháte do cereálií, rozmixujete do nápojů nebo přidáte při pečení do dezertů. Můžete ho také rozmíchat do jogurtu a vyrobit zdravý domácí ovocný jogurt. Vyzkoušejte i výrobu domácí jahodové zmrzliny nebo pudinku. Přidejte ho zkrátka do všech pokrmů a nápojů, u nichž chcete docílit jahodové příchutě a zároveň si vychutnat kousíčky jahod. 

Náš tip

Milují vaše děti jahodový rozvar na palačinky nebo lívance? Jestli nemáte po ruce čerstvé ani mražené jahody, nevadí. Vyrobte skvělou náplň do palačinek z jahodového prášku s úlomky. Stačí rozmíchat v malém množstvím vody a počkat, až se vsákne. Chuť jahod bude ještě intenzivněji připomínat čerstvé plody. Můžete rovnou nanést na palačinky místo marmelády nebo ohřát jako jahodový rozvar.

Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
  • Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
  • Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
  • Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit prášek se zlomky z lyofilizovaných jahod na Lyofio.cz

  • vyroben z 100 % mrazem sušeného ovoce 
  • bez aditiv a přidaného cukru
  • znovuuzavíratelný obal

 

Země původu: mimo EU

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 1,4
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 4,7
Vláknina (%) 13
Sacharidy (%) 87,5
  -> z toho cukry (%) 77
Energie 384,8 kcal / 1619 kJ

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce
Druh ovoce: Jahoda
Zpracování: Prášek
Hmotnost: 250 g
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: