Lyofilizovaná jahoda v čokoládě – bílá 200 g

149 Kč / ks 745 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Dokonalá souhra krémové bílé čokolády a sladkokyselé jahodové chuti. Nadchne všechny malé i velké mlsouny.

  • osvěžující jahody a krémová chuť čokolády
  • celá jahoda v každé kuličce
  • netradiční jedlý dárek

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nejdřív vás na jazyku pohladí krémová chuť čokolády, kterou rázem rozjasní osvěžující chuť čerstvých jahod. Tahle kombinace vykouzlí úsměv na tváři každému, kdo je na sladké.

Základem každé kuličky je celá lyofilizovaná jahoda. Krásné velké jahody se vysuší mrazem a opatrně se obalí v bílé čokoládě. Pod křupavou čokoládou na vás nečeká žádná drť, ale celé ovoce. Lyofilizované jahody v čokoládě vám tak chuťově nahradí čerstvé jahody v čokoládě. Kromě toho přidají ještě báječnou křupavost a dlouhou trvanlivost.

Sladkou čokoládu si ani nemusíte moc vyčítat. S každou kuličkou totiž slupnete i celou lyofilizovanou jahodu, která obsahuje prospěšné výživové látky. Při sušení mrazem se totiž zachová většina vitamínů, minerálů a výživových hodnoty To u jahod znamená hlavně spoustu vitamínu C.

Jak si vychutnat mrazem sušené jahody v čokoládě?

Až si budete chtít udělat chvilku pro sebe, dejte si kuličku na jazyk a nechte se unášet lahodnou kombinací krémové a ovocné chuti. Obalí vám nervy po náročném dni v práci nebo s dětmi. Ostatně s dětmi se můžete podělit – nabídněte jim křupavou alternativu k běžným sladkostem. Mrazem sušené jahody v čokoládě potěší i jako netradiční dárek.

Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
  • Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
  • Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
  • Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované jahody v bílé čokoládě na Lyofio.cz

  • celá lyofilizovaná jahoda uvnitř každé kuličky
  • křupavá struktura
  • znovuuzavíratelný obal

 

Složení: Bílá čokoláda (88%) [cukr, kakaové máslo, sušené MLÉKO, sušená SMETANA, emulgátor (lecitiny, přírodní vanilkové aroma), Lyofilizovaná jahoda (11%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak).

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu

 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g)
Sůl (%) 0,13
Tuky (%) 40
   -> z toho nasycené mastné kyseliny 25
Protein (%) 5,7
Vláknina (%) 1,7
Sacharidy (%) 54
   -> z toho cukry 53
Energie 589 Kcal / 2450 KJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: