Lyofilizovaná višeň v hořké čokoládě 200 g

149 Kč / ks 745 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Lyo višně v čokoládě nadchnou milovníky tradiční bonboniéry i ty, kteří si ji odpírají kvůli alkoholu a spoustě cukru.

  • výrazná nakyslá chuť višní a plná chuť hořké čokolády
  • křupavá textura
  • alternativa bonboniéry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výrazně nakyslá chuť višní se perfektně doplňuje s kakaovou chutí hořké čokolády. Není divu, že tahle geniální kombinace ovládá bonboniéry už pěkných pár let. Vyzkoušejte ji v lyo variantě. Získá si vás svojí křupavou texturou. A potěší i ty, kteří se višním v čokoládě vyhýbají kvůli likérové náplni.

Cesta k lyofilizovaným višním v čokoládě začíná u zralých čerstvých višní, které se odpeckují a prochází sušení mrazem. Tím ztratí většinu vody, ale o to intenzivněji se rozvine chuť čerstvého ovoce. Celé mrazem sušené višně se následně obalí v kvalitní hořké čokoládě.

Jakmile se vám dostanou višně v čokoládě pod ruku, nemůžete přestat s mlsáním? U lyofilizovaných višní v hořké čokoládě si z toho nemusíte dělat velkou hlavu. Mrazem sušené višně nejsou doslazené a zachovávají si většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody. A kostičku hořké čokolády často doporučují jako mlsání i výživoví poradci. Touhle kombinací zkrátka nemůžete šlápnout vedle.

Jak si vychutnat mrazem sušené višně v čokoládě?

Mlsejte lyofilizované višně v čokoládě, kdykoliv si chcete dopřát luxusní potěšení. Křupavé kuličky přemění na gurmánský zážitek domácí granolu nebo müsli. Vychutnáte si je také jako dobrotu k odpolední kávě. Mrazem sušené višně v čokoládě si ale nemusíte nechat jen pro sebe, báječně se hodí jako dárek – třeba k Valentýnu nebo k výročí.

Lyofilizované višně jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené višně si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Na rozdíl od jiného ovoce višně nevynikají v obsahu vitamínů, ale jsou zdrojem mnoha minerálů.
  • Najdete v nich větší množství jódu, vápníku, železa, draslíku, manganu a zinku.
  • Višně obsahují také antioxidanty a melatonin.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované višně v hořké čokoládě na Lyofio.cz

  • celá lyofilizovaná višeň uvnitř každé kuličky
  • křupavá struktura
  • znovuuzavíratelný obal

 

Složení: Hořká čokoláda (90%) [cukr, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku), kakaová hmota, MLÉČNÝ TUK, emulgátory (lecitiny a polyglycerylpolyricinoleát, přírodní aroma, sušené MLÉKO), mrazem sušené višně (9%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak)


V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny minimálně 38%.

Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu. Může obsahovat zbytky pecek.

 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g)
Sůl (%) 0,01
Tuky (%) 30
   -> z toho nasycené mastné kyseliny 18
Protein (%) 4,9
Vláknina (%) 6,3
Sacharidy (%) 53
   -> z toho cukry 51
Energie 514 Kcal / 2145 KJ

 

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce v čokoládě
Druh ovoce: Višeň
Zpracování: Celé
Hmotnost: 200 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: