Lyofilizovaná jahoda v čokoládě - mléčná 200 g

129 Kč / ks 645 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Sladkost a křupavost jim rozhodně nechybí! Celé lyofilizované jahody se vykoupaly v mléčné čokoládě a čekají jen na to, až vám rozjasní den.

  • osvěžující jahody a sladká chuť čokolády
  • lyo jahody obsahují vitamíny a minerály
  • dlouhá trvanlivost

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tahle laskomina vytlačí ze spíže bonbóny a sladkosti. Na své straně má neodolatelnou kombinaci chutí i vitamíny obsažené v lyofilizovaných jahodách. Je favoritem u dětí a dospělých, co si rádi pořádně osladí život. V každé kuličce se ukrývá celá lyofilizovaná jahoda.

Zralé jahody se nejdříve vysuší mrazem, a tím si zachovají většinu vitamínů, minerálů i vůni a chuť čerstvých plodů. Při lyofilizaci se z ovoce odstraní většina vody. Poté se jahody obalí v mléčné čokoládě a přemění se ve sladkou pochoutku.

Lyofilizované jahody v čokoládě vás nadchnou také dlouhou trvanlivostí. Zatímco čerstvé jahody v čokoládě musíte hned sníst, ty lyofilizované můžete mlsat průběžně. Přitom chutí připomínají čerstvé jahody a navrch ještě krásně křupou.

Jak si vychutnat mrazem sušené jahody v čokoládě?

Vychutnejte si lyofilizované jahody v čokoládě jako mlsání u televize, sladkou tečku za obědem nebo rychlý zdroj energie. Skvěle se hodí také jako sladká laskomina místo obyčejné bonboniéry, třeba až půjdete na návštěvu k rodině nebo přátelům.

Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
  • Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
  • Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
  • Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované jahody v mléčné čokoládě na Lyofio.cz

  • celá lyofilizovaná jahoda uvnitř každé kuličky
  • křupavá struktura
  • znovuuzavíratelný obal

 

Složení: Mléčná čokoláda (88%) [cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaová hmota, emulgátor (lecitiny, přírodní vanilkové aroma), Lyofilizovaná jahoda (11%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak)


Mléčná čokoláda obsahuje minimálně 30% kakaové sušiny.

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu.

 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g)
Sůl (%) 0,09
Tuky (%) 31
   -> z toho nasycené mastné kyseliny 19
Protein (%) 6,2
Vláknina (%) 2,9
Sacharidy (%) 59
   -> z toho cukry 56
Energie 546 Kcal / 2279 KJ

 

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: