Lyofilizovaný banán v mléčné čokoládě 200 g

139 Kč / ks 695 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Banán a čokoláda jsou nerozlučná dvojka. Vyzkoušejte ji v lyo variantě. Pěkně křupe a dlouho vydrží.

  • sladké a křupavé plátky
  • dlouhá trvanlivost
  • alternativa čoko pralinek

Detailní informace

Detailní popis produktu

Taky máte na banánech v čokoládě nejradši, jak na nich křupe čokoládová poleva? Tak to si nesmíte nechat ujít naši novinku. Lyofilizovaný banán v čokoládě křupe hned dvakrát – nejdřív vrstva mléčné čokolády a pod ní plátek mrazem sušeného banánu. Křehoučká dobrota vám dodá spoustu energie a osladí den.

Při lyofilizaci se z banánů odstraní pouze voda. Mrazem sušené banány mají podobný obsah vitamínů, minerálů a vlákniny jako čerstvé ovoce. Poté se obalí v tenké vrstvě mléčné čokolády a vytvoří lahodnou pochoutku. Vychutnejte si křupavost plátků nebo je nechte rozplynout na jazyku, ať se chuť banánu a čokolády dokonale propojí.

Škemrají děti každou chvíli o banány v čokoládě? Odteď už nemusíte s jejich přípravou ztrácet čas. Lyofilizované banánové plátky v čokoládě můžete mít stále v zásobě. Skladují se při pokojové teplotě a dlouho vydrží. Tedy dokud je ve spíži někdo neobjeví, pak mizí rychlostí blesku!

Jak si vychutnat mrazem sušený banán v čokoládě?

Dopřejte sobě i dětem sladké mlsání a křupněte si lyofilizované plátky banánu v čokoládě jen tak na svačinu nebo za odměnu. Přidejte je do müsli nebo granoly a vytvořte luxusní snídani. Ozdobte s nimi dezerty a zmrzlinové poháry.

Lyofilizované banány jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené banány si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Banány jsou známé svým obsahem draslíku.
  • Jeden čerstvý banán obsahuje asi třetinu doporučené denní dávky vitaminu B6.
  • Banány dále obsahují vitamín C, hořčík, měď a mangan.
  • Vysoký obsah vlákniny přispívá k dobrému zažívání.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované plátky banánu v čokoládě na Lyofio.cz

  • plátky lyofilizovaného banánu uvnitř každého kousku
  • křupavá struktura
  • znovuuzavíratelný obal

 

Složení: Mléčná čokoláda 82% (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: lecitiny; přírodní vanilkové aroma), mrazem sušené plátky banánu 17%, leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak). 

Mléčná čokoláda obsahuje minimálně 30% kakaové sušiny.

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu.

 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g)
Sůl (%) 0,08
Tuky (%) 28
   -> z toho nasycené mastné kyseliny 17
Protein (%) 6
Vláknina (%) 1,4
Sacharidy (%) 60
   -> z toho cukry 51
Energie 519 Kcal / 2169 KJ

 

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce v čokoládě
Druh ovoce: Banán
Zpracování: Celé
Hmotnost: 200 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: