Mango plátky 100 g

119 Kč / ks 1 190 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Už žádné trpké mango! Jak jednou poznáte lahodnou chuť zralého lyofilizovaného manga, nebudete chtít jiné.

  • sladké a zralé plody
  • šťavnatá chuť, křupavá struktura
  • zdravé mlsání plné vitamínů

Detailní informace

Detailní popis produktu

Najít v obchodě sladké a zralé mango s tmavě žlutou dužinou? To se vám v Česku jen tak nepodaří. Mango se pěstuje v tropech a do našich obchodů putuje přes půl zeměkoule. To znamená jediné – musí se obvykle utrhnout nezralé. U lyofilizovaného manga je to jinak! Plody dozrávají na stromě a přímo v místě sklizně se šetrně vysuší mrazem. Konečně si tak vychutnáte chuť vyzrálého manga. Ale varujeme vás – jakmile ochutnáte sladké lyofilizované mango, to tvrdé a trpké už vám nebude smět přes práh.

Naše lyofilizované mango je šťavnaté, slaďoučké a na jazyku se rozplývá. Vydrží dlouho i při pokojové teplotě. Navíc se můžete spolehnout, že obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Lyofilizace totiž zachová většinu výživových hodnot, chuť, vůni i barvu čerstvého ovoce.

Jak si vychutnat lyofilizované mango?

Lyofilizované mango vám přijde vhod, když si chcete dopřát něco sladkého, ale nechcete hřešit. Mlsejte ho přímo ze sáčku nebo přidejte do směsi ořechů. Plátky manga dodají exotickou chuť granole, ovesné kaši a smoothies. Určitě si ho oblíbíte jako přísadu do dezertů – skvěle se snoubí třeba s ananasem nebo kokosem. A už jste zkoušeli kombinaci s hořkou čokoládou?

Náš tip

Pořádáte dětskou oslavu? Nabídněte dětem lyofilizované mango místo sušenek a sladkostí. Uspokojíte jejich chuť na sladké a zároveň jim dodáte spoustu vitamínů a zdravé energie.

Lyofilizované mango je plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené mango si zachovalo většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Mango vyniká v obsahu vitamínu C. Ve 100 gramech čerstvých plodů se ukrývá téměř polovina doporučené denní dávky.
  • Obsahuje beta-karoten, který se v těle přemění na vitamín A.
  • V mangu najdete také vitamíny skupiny B (zejména B6 a B9).
  • Z minerálů obsahuje lyofilizované mango větší množství zinku, manganu, mědi a draslíku.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované plátky manga na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • pořádně velké plátky ovoce, žádná drť
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 2,2
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 3,2
Vláknina (%) 16
Sacharidy (%) 90,2
  -> z toho cukry (%) 73
Energie 387 kcal / 1669 kJ

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce
Druh ovoce: Mango
Zpracování: Plátky
Hmotnost: 100 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: