Lyofilizovaná jahoda v čokoládě – hořká 200 g

129 Kč / ks 645 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Klasická kombinace chutí, která nikdy neomrzí. V hořké čokoládě se ukrývá celá lyofilizovaná jahoda.

  • sladké jahody a hřejivá chuť čokolády
  • luxusní mlsání
  • alternativa bonboniéry

Detailní informace

Detailní popis produktu

Slaďoučké jahody a hořká čokoláda patří k sobě! Vyzkoušejte osvědčenou kombinaci chutí v lyofilizované variantě. Ideální pro ty, kdo si rádi dopřejí luxusní mlsání, ale nepotrpí si na přeslazené sladkosti.

Voňavé zralé jahody se vysuší mrazem, a proto jim zůstane většina výživových hodnot, prospěšných látek i báječná sladká chuť. Poté se obalí v prémiové hořké čokoládě, která jim dodá lahodnou kakaovou krustu. Tak si lyofilizované jahody zachovají svoji křupavost uvnitř i navenek.

Při mlsání lyofilizovaných jahod v čokoládě vás nemusí přepadat výčitky. Mrazem sušené jahody obsahují spoustu vitamínů a minerálů. A hořká čokoláda je známá svým obsahem antioxidantů. To je další důvod, proč tuhle sladkou dobrotu vyzkoušet.

Jak si vychutnat mrazem sušené jahody v čokoládě?

Nechte celou kuličku pomalu rozplývat na jazyku a objevujte, jak se hřejivá chuť hořké čokolády mění v osvěžující ovocnou příchuť. Nebo se do jahody v čokoládě zakousněte a užijte si, jak báječně křupe. Ať už si lyofilizovanou jahodu v hořké čokoládě vychutnáte jakkoliv, okouzlí vás dokonalá souhra sladké a jemně hořké chuti. 

Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
  • Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
  • Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
  • Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované jahody v hořké čokoládě na Lyofio.cz

  • celá lyofilizovaná jahoda uvnitř každé kuličky
  • křupavá struktura
  • znovuuzavíratelný obal

 

Složení: Hořká čokoláda (88%) [cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku), MLÉČNÝ tuk, emulgátory (lecitiny a polyglycerylpolyricinoleát, přírodní aroma, sušené MLÉKO), Lyofilizovaná jahoda (11%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak).

Hořká čokoláda obsahuje minimálně 38% kakaové sušiny.

Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu.

 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g)
Sůl (%) 0,01
Tuky (%) 30,0
   -> z toho nasycené mastné kyseliny 17
Protein (%) 5
Vláknina (%) 7,2
Sacharidy (%) 51
   -> z toho cukry 49
Energie 508 Kcal / 2118 KJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: