Višeň celá 100 g

99 Kč / ks 990 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Milovníci nakyslé chuti, zbystřete! Máme pro vás lyofilizované višně, které polechtají vaše chuťové pohárky.

  • výrazná nakyslá chuť čerstvých višní
  • sezónní ovoce dostupné po celý rok
  • skvělé do snídaní i na pečení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jestli nemáte babičku na venkově, k čerstvým višním se jen tak nedostanete. V obchodech téměř nejsou k mání, leda tak v mrazicím boxu. Ale co když si chcete vychutnat příjemně nakyslou chuť čerstvých višní, jak si ji pamatujete z letního tábora? Díky sušení mrazem se vám to splní a co víc – sladkokyselé lyofilizované višně můžete jíst nejen v létě, ale klidně po celý rok.

Při sušení mrazem neboli lyofilizaci se z višní vypaří většina vody, ale výrazná chuť zůstává zachována. Stejně tak rudá barva a spoustu prospěšných minerálů. Od autentického mlsání čerstvých višní vás tak dělí jen drobný detail – pecky jsme odstranili, ať se nemusíte strachovat o své zuby. V sáčku najdete celé lyofilizované višně bez pecek.

Jak si vychutnat lyofilizované višně?

Lyofilizované višně představují osvěžující a zdravou svačinku, ale jejich síla spočívá v kombinaci s dalšími surovinami. Přidejte je do ovesných kaší – mrazem sušené višně rozjasní mdlou chuť vloček a nastartují váš den. Skvěle se hodí také do tvarohu. Použijte lyofilizované višně při pečení moučníků a kakaových dezertů. Kombinace višní s čokoládou je sice klasika, ale proč se jí nedržet, když je tak skvělá?

Náš tip

Dejte lyofilizovaným višním šanci, i když zrovna nejste na kyselé ovoce. Ozdobte jimi třeba letní pohár – čokoládová zmrzlina, šlehačka a křupavé lyofilizované višně. Mňam!

Lyofilizované višně jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené višně si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Na rozdíl od jiného ovoce višně nevynikají v obsahu vitamínů, ale jsou zdrojem mnoha minerálů.
  • Najdete v nich větší množství jódu, vápníku, železa, draslíku, manganu a zinku.
  • Višně obsahují také antioxidanty a melatonin.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované višně na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • celé sušené plody, žádná drť
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 3,9
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,9
Protein (%) 6,9
Vláknina (%) 8
Sacharidy (%) 76
  -> z toho cukry (%) 76
Sůl (%) 0
Energie 408 kcal / 1733 kJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: