Borůvka lesní 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Také nedočkavě vyhlížíte léto, až se borůvčí v lese konečně zbarví do modra? Lesní borůvky si v čerstvé podobě užijete sotva měsíc v roce, ale díky lyofilizaci se nemusíte ohlížet na sezónu.
Lyofilizované borůvky se vysuší mrazem ihned po sběru, a to jim zajistí dlouhou trvanlivost. Oproti mraženým borůvkám nepřijdou lyofilizované borůvky o chuť, vůni ani výživové hodnoty, a rozhodně nejsou vodnaté. Naopak, většina vody se při sušení mrazem odstraní, a tak je chuť modrých bobulek ještě intenzivnější.
Lyofilizované lesní borůvky si zamilujete i pro jejich křehkou a křupavou texturu. Jistě oceníte, že se jedná o 100% přírodní a zdravou pochoutku bez přidaného cukru. Dejte si pár kuliček do pusy a na jazyku se vám rozvine chuť čerstvých borůvek, jako byste je právě utrhli v lese.
Jak si vychutnat lyofilizované borůvky?
Lyofilizované borůvky vás přenesou do prázdninové nálady, kdykoliv si křupnete pár kuliček jen tak na svačinu. Skvělou kombinaci tvoří s lyofilizovanými malinami a jahodami – přidejte je do jogurtu nebo ovesné kaše. Rozmixujte mrazem sušené borůvky s tvarohem a mlékem a vytvoříte lahodný proteinový koktejl. Lyofilizované borůvky můžete použít také při pečení – borůvkové muffiny se bez nich neobejdou.
Náš tip
Prášek z lyofilizovaných borůvek má intenzivní fialovou barvu, a proto se hodí jako přírodní barvivo při přípravě smoothies a dezertů. Chcete připravit rychlou sladkou tečku za nedělním obědem? Rozmixujte mrazem sušené borůvky s kysanou smetanou, smíchejte s čerstvě vyšlehanou šlehačkou a podle chuti doslaďte cukrem nebo medem. Servírujte krém do malých mističek a ozdobte celými borůvkami.
Lyofilizované lesní borůvky jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené lesní borůvky si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Borůvky jsou jedinečným zdrojem polyfenolů, které působí jako antioxidanty.
- Pyšní se vysokým obsahem minerálů, jako je železo, vápník a draslík.
- Třísloviny obsažené v borůvkách přispívají k dobrému zažívání.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit celé lyofilizované lesní borůvky na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé sušené plody, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g) |
Vlhkost |
≤5 % |
Tuky (%) |
1,7 |
|
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) |
0 |
|
Protein (%) |
5,4 |
|
Vláknina (%) |
14 |
|
Sacharidy (%) |
77,8 |
|
-> z toho cukry (%) |
59,7 |
|
Energie |
332 Kcal / 1389 KJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Borůvka |
Zpracování: | Celé |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.