Černý rybíz 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Chuť černého rybízu je hodně specifická. Buď ji milujete, nebo nenávidíte. Ale v lyofilizované podobě byste černým bobulkám rozhodně měli dát šanci! Už jen pro výživové hodnoty černého rybízu. Podle NZIP se ve 100 gramech čerstvých plodů ukrývá 177 mg vitamínu C, což je více než 200 % doporučené denní dávky. To znamená, že vám stačí doslova pár kuliček lyofilizovaného černého rybízu a máte o přísun vitamínu C postaráno na celý den.
Navíc lyofilizovaný černý rybíz obsahuje minimum kalorií, ve 100 gramech jen 210 kcal. Proto se řadí mezi ovoce, které můžete přidat do jídelníčku, i když si hlídáte kalorie. Díky vysokému obsahu vlákniny vás lyofilizovaný černý rybíz zasytí na delší dobu, a to při hubnutí určitě přijde vhod. Lyofilizovaný rybíz neobsahuje žádný přidaný cukr, barviva ani konzervanty. V každém sáčku najdete jen 100% mrazem sušené ovoce.
Jak si vychutnat lyofilizovaný černý rybíz?
Výrazná kyselá chuť černého rybízu se výborně hodí do ovesných kaší a granoly. Přidejte hrst lyofilizovaného rybízu do domácích flapjacků a rázem jim dodáte extra porci vitamínů. Určitě vám zachutná také v nápojích – rozmixujte ho do smoothies nebo proteinových koktejlů třeba s lyofilizovanou moruší, která se postará o větší sladkost.
Náš tip
Lyofilizovaný černý rybíz si skvěle rozumí s čokoládou. Kdo má rád kyselejší chuť, zalíbí se mu spojení s hořkou čokoládou. Pokud si chcete rybíz naopak trochu přisladit, vsaďte na bílou čokoládu. Vyzkoušejte kombinaci s čokoládou při pečení – přidejte lyofilizovaný rybíz do těsta nebo s ním ozdobte dezerty.
Lyofilizovaný černý rybíz je plný vitamínů a minerálů
- Mrazem sušený černý rybíz si zachoval většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Černý rybíz patří k ovoci s nejvyšší obsahem vitamínu C. Ve 100 g čerstvých plodů se nachází 177 mg vitamínu C, což je přes 200 % doporučené denní dávky.
- Semínka rybízu jsou bohatá na vitamín E a omega-6 mastné kyseliny, včetně kyseliny alfa- a gama-linolenové.
- Potěší také vysoký obsah antioxidantů.
- Lyofilizovaný černý rybíz vyniká v obsahu vlákniny (30 % hmotnosti), a tak vás příjemně zasytí.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit celý lyofilizovaný černý rybíz na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé sušené plody, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: EU
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g) |
Vlhkost |
≤5 % |
Tuky (%) |
1,1 |
|
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) |
0,05 |
|
Protein (%) |
6,8 |
|
Vláknina (%) |
30 |
|
Sacharidy (%) |
31 |
|
-> z toho cukry (%) |
31 |
|
Energie |
210 Kcal / 880 KJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Černý rybíz |
Zpracování: | Celé |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.