Švestka půlky 100 g

28 hodnocení
119 Kč / ks 1 190 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
24.2.2025
Možnosti doručení

Klasické sušené švestky bývají lepkavé a gumové, ale ty mrazem sušené? Křupavé, lehké a plné autentické chuti!

  • bez přidaného cukru
  • zdroj vlákniny
  • celé půlky švestek, žádná drť

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušené švestky jinak? Nemusí být měkké, gumové a lepkavé. Ty lyofilizované jsou křehké a krásně křupou. Navíc během sušení mrazem se ze švestek odpařila jen voda, takže si uchovaly takřka všechny vitamíny, minerály a chuť čerstvého ovoce.

Každá půlka švestky je lehká jako peříčko, ale plná intenzivní chuti, která se rozplyne na jazyku. Navíc jsou bohaté na vlákninu, takže příjemně zasytí a podpoří trávení.

V sáčku najdete jen celé půlky švestek – žádné rozlámané kousky nebo ovocný prášek.

Jak si vychutnat lyofilizované švestky?

  • Jen tak na mlsání, když máte chuť na sladké, ale chcete něco zdravého.
  • Přidejte je do snídaňové kaše nebo müsli – skvěle se kombinují se skořicí, mákem nebo hořkou čokoládou.
  • Použijte je v dezertech – přidejte kousky do pečených i nepečených koláčů nebo švestkového crumble.
  • Rozdrťte je na prášek a dochuťte s ním jogurt.
  • Zkombinujte je s ořechy a vytvořte domácí energetické tyčinky.

Náš tip

Zamíchejte lyofilizované švestky do domácích flapjacků nebo datlových tyčinek. Nejlepší je kombinace se skořicí.

Lyofilizované švestky jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené švestky si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Švestky obsahují vitamíny skupiny B, které hrají důležitou roli v látkové výměně.
  • Z minerálů najdete ve švestkách draslík, železo a zinek.
  • Švestky jsou známé pro vysoký obsah vlákniny, která přispívá k dobrému trávení.
  • Pozor na to, že při konzumaci většího množství mohou mít švestky lehce projímavé účinky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované švestky na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • celé čtvrtky švestek, žádná drť
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

Země původu: EU

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Sůl  0 g
Tuky  0,6 g
  -> z toho nasycené mastné kyseliny  0,2 g
Protein  3,7 g
Sacharidy  90 g
  -> z toho cukry  61 g
Energie 385 kcal / 1618 kJ

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce
Druh ovoce: Švestka
Zpracování: Kousky
Hmotnost: 100 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: