Švestka půlky 100 g
Detailní popis produktu
Sušené švestky jinak? Nemusí být měkké, gumové a lepkavé. Ty lyofilizované jsou křehké a krásně křupou. Navíc během sušení mrazem se ze švestek odpařila jen voda, takže si uchovaly takřka všechny vitamíny, minerály a chuť čerstvého ovoce.
Každá půlka švestky je lehká jako peříčko, ale plná intenzivní chuti, která se rozplyne na jazyku. Navíc jsou bohaté na vlákninu, takže příjemně zasytí a podpoří trávení.
V sáčku najdete jen celé půlky švestek – žádné rozlámané kousky nebo ovocný prášek.
Jak si vychutnat lyofilizované švestky?
- Jen tak na mlsání, když máte chuť na sladké, ale chcete něco zdravého.
- Přidejte je do snídaňové kaše nebo müsli – skvěle se kombinují se skořicí, mákem nebo hořkou čokoládou.
- Použijte je v dezertech – přidejte kousky do pečených i nepečených koláčů nebo švestkového crumble.
- Rozdrťte je na prášek a dochuťte s ním jogurt.
- Zkombinujte je s ořechy a vytvořte domácí energetické tyčinky.
Náš tip
Zamíchejte lyofilizované švestky do domácích flapjacků nebo datlových tyčinek. Nejlepší je kombinace se skořicí.
Lyofilizované švestky jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené švestky si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Švestky obsahují vitamíny skupiny B, které hrají důležitou roli v látkové výměně.
- Z minerálů najdete ve švestkách draslík, železo a zinek.
- Švestky jsou známé pro vysoký obsah vlákniny, která přispívá k dobrému trávení.
- Pozor na to, že při konzumaci většího množství mohou mít švestky lehce projímavé účinky.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované švestky na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé čtvrtky švestek, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Sůl | 0 g |
Tuky | 0,6 g |
-> z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Protein | 3,7 g |
Sacharidy | 90 g |
-> z toho cukry | 61 g |
Energie | 385 kcal / 1618 kJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Švestka |
Zpracování: | Kousky |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.