Jablko plátky 60 g
Detailní popis produktu
Při sušení křížal se většina vitamínu C zničí kvůli vysoké teplotě. To při lyofilizaci nehrozí. Jablka se suší za nízké teploty, a tak si zachovají většinu prospěšných látek. Zakousněte se do lyofilizovaných jablíček a užijte si, jak báječně křupou. Jsou lehoučká a ve svačinovém boxu se rozhodně nepronesou.
Jablka se u dětí často netěší takové oblibě jako sladší druhy ovoce. Jsou prostě tak trochu nuda. Zkuste je ale v lyofilizované podobě – díky zábavné křupavosti budou děti bavit a navíc jsou zdrojem vitamínů a minerálů.
Neobsahují žádné konzervanty, aditiva ani přidaný cukr. Jen 100% ovoce. Další výhodou je, že lyofilizované plátky jablek dlouho vydrží a můžete je skladovat při pokojové teplotě. Zapomeňte na vykrajování a loupání, stačí otevřít sáček a začít mlsat.
Jak si vychutnat lyofilizovaná jablka?
Lyofilizovaná jablka vám doplní energii a příjemně vás zasytí díky vysokému obsahu vlákniny. Vezměte je s sebou třeba na výlet, budou o dost lehčí než čerstvá jablka. Rozhodně vám zachutnají také v granole, müsli nebo ovesné kaši, obzvlášť v kombinaci se skořicí. Nebo přidejte pár plátků do černého čaje a dodejte mu ovocnou chuť.
Náš tip
Vytvořte zdravý dezert inspirovaný chutí klasického štrúdlu. Rozmixujte tvaroh s mrazem sušenými jablky, medem a skořicí, přimíchejte rozinky a vlašské ořechy. Nakonec ozdobte plátky lyo jablíček.
Lyofilizovaná jablka jsou plná vitamínů a minerálů
- Mrazem sušená jablka si zachovala většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Jablka jsou zdrojem vitamínu C i kyseliny listové.
- Jablka obsahují také řadu minerálů – draslík, železo, hořčík a vápník.
- V jablkách najdete také vlákninu, která přispívá k dobrému trávení.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizovaná jablka na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé plátky jablek, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (%) | 2,3 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) | 0,1 |
Protein (%) | 3,3 |
Vláknina (%) | 10 |
Sacharidy (%) | 88,2 |
-> z toho cukry (%) | 70 |
Energie | 386,9 kcal / 1666 kJ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.