Malina celá 100 g

169 Kč / ks 1 690 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Ještě malinovější než čerstvé maliny? Neuvěříte, dokud neochutnáte. Ale pozor, mizí rychlostí blesku.

  • celé kousky lyofilizovaných malin s minimem úlomků
  • intenzivní sladkokyselá chuť
  • křupavá a křehká textura

Detailní informace

Detailní popis produktu

Naše lyofilizované maliny mají ještě intenzivnější sladkokyselou chuť než čerstvé maliny, a to díky tomu, že neobsahují téměř žádnou vodu. Při sušení mrazem se vypařila. Ale žádné obavy, vše ostatní zůstalo. Lyofilizované maliny nepřišly téměř o žádné vitamíny, minerály, úžasnou vůni ani rudou barvu. Naopak získaly senzační křupavost a trvanlivost. Ve spíži vydrží dlouho, jestli jim tedy zvládnete odolávat. Raději vezměte rovnou dvě balení, ať se u vás doma ohřejí alespoň pár dnů.

Lyofilizované maliny jsou velmi křehké, a proto jsme si na výběru dodavatele dali extra záležet. Můžete se spolehnout na to, že v každém sáčku najdete celé velké maliny s minimem úlomků.

Jak si vychutnat lyofilizované maliny?

Celé lyofilizované maliny mlsejte samotné – přihoďte je do kabelky do práce, dětem na svačinu do školy nebo na výlet. Přidejte je do jogurtu, cereálií, ozdobte jimi zmrzlinu a všechny dezerty, kde běžně používáte čerstvé maliny. Když lyofilizovanou malinu vložíte do vody, natáhne vlhkost a bude téměř jako čerstvá.

Náš tip

Váháte, jaké mrazem sušené ovoce vyzkoušet jako první? S lyofilizovanou malinou nešlápnete vedle. Spolu s jahodou patří k nejoblíbenějším plodům ze světa lyofilizovaného ovoce.

Lyofilizované maliny jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené maliny si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Maliny obsahují hodně vitamínu C, ve 100 g čerstvých plodů se ukrývá přibližně třetina doporučené denní dávky.
  • Řadí se k druhům ovoce, které mají relativně málo cukru. Obsahují spoustu vlákniny a žádný škrob.
  • Maliny vynikají v obsahu antioxidantů.
  • Obsahují také některé minerály, zejména mangan, draslík, vápník, hořčík a železo.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit celé lyofilizované maliny na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • celé sušené plody s minimem úlomků
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 0,9
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0
Protein (%) 6,9
Vláknina (%) 43
Sacharidy (%) 88,3
  -> z toho cukry (%) 29
Energie 389,2 kcal / 1630 kJ

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce
Druh ovoce: Malina
Zpracování: Celé
Hmotnost: 100 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: