Fíky půlky 100 g

99 Kč / ks 990 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

NASKLADNĚNÍ: květen 2024

Lyofilizované fíky jsou ozdobou každé snídaně i dezertů. Krásná barva, chuť i vůně fíků dodají vašim jídlům šmrnc.

  • autentická chuť čerstvých plodů
  • bez přidaného cukru
  • křupavá textura

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pokud pravidelně nevyrážíte na dovolenou do Chorvatska, Turecka nebo Egypta, na čerstvé zralé fíky jen tak nenarazíte. V českých obchodech dostanete spíše ty sušené, které jsou sice chutné a sladké, ale obvykle také plné přidaného cukru.

To mrazem sušené fíky není třeba doslazovat –⁠ obsahují pouze přírodní cukr a zároveň si zachovají vitamíny a minerály téměř jako čerstvé plody. Lyofilizované fíky skvěle chutnají, a ještě jsou zdrojem prospěšných látek a vlákniny. Tak na co čekáte? Přidejte je hned do příští snídaně!

Jak si vychutnat lyofilizované fíky?

Lyofilizované fíky zaujmou na první pohled svou krásnou barvou, a tak se skvěle vyjímají jako dozdobení ovesné kaše, granoly či dezertů. Nezklamou vás ani křupavou texturou se spoustou drobných semínek, a proto jsou oblíbené i na mlsání jen tak samotné. Vezměte je s sebou do práce nebo do školy a dopřejte si zdravou svačinku.

Náš tip

Fíky chuťově ladí se sýrem s bílou plísní. Upečte camembert v alobalu s trochou oleje a tymiánem. Nařízněte a posypte drcenými lyofilizovanými fíky, vlašskými ořechy a pokapejte medem. Vyzkoušejte i v kombinaci s kozím sýrem.

Lyofilizované fíky jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené fíky si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Fíky jsou zdrojem vápníku a draslíku.
  • Fíky obsahují také železo, hořčík a vitamín B6.
  • Čerstvé i mrazem sušené fíky mají spoustu vlákniny, která přispívá k dobrému trávení. Pozor na to, že ve větším množství fíky mohou mít projímavé účinky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované fíky na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • celé půlky fíků, žádná drť
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 1,2
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 3,5
Vláknina (%) 3
Sacharidy (%) 80,5
  -> z toho cukry (%) 66
Energie 383,8 kcal / 1652 kJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: