Medová broskev plátky 100 g




Detailní popis produktu
Slovo medová v názvu neodkazuje ke slazení medem, ale k odrůdě broskve. U nás totiž žádné doslazování není potřeba! Broskve se sklízejí dokonale zralé a poté se šetrně suší mrazem – tzv. lyofilizací. Díky tomu si medová broskev zachovává nejen autentickou chuť a vůni, ale i jemnou strukturu a většinu vitamínů a minerálů.
Medově sladká chuť je výsledkem čistě přírodní zralosti – žádný přidaný cukr, žádná aromata, jen 100% medová broskev. Bez aditiv, bez siřičitanů, bez kompromisů.
Sušení mrazem probíhá při nízké teplotě a tlaku, kdy se voda mění v páru a odchází, ale vše ostatní v ovoci zůstává. Výsledek? Broskev, která chutná jako čerstvá, ale navíc v puse hezky křupe.
Jak si vychutnat lyofilizované medové broskve?
- Nasypte pár plátků do snídaňové kaše nebo müsli.
- Přidejte broskev do jogurtu, tvarohu nebo kefíru a vytvořte si zdravou ochucenou verzi.
- Přidejte lyofilizované broskve do pečení – třeba domácích sušenek se skořicí.
- Sbalte si s sebou mrazem sušené broskve na výlet jako zdravý snack.
- Namočte plátky v rozpuštěné čokoládě a vytvořte rychlý a lahodný dezert.
Náš tip
Medová broskev se báječně snoubí s tvarohem – vytvořte si super rychlý dezert na sobotní odpoledne. Rozmixujte tučný tvaroh s pár lžícemi pomerančového džusu a trochou medu. Výsledkem by měl být jemný krém, který navrstvíte do mističky a ozdobíte plátky lyofilizované broskve a vlašskými ořechy.
Lyofilizované medové broskve jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené broskve si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Broskve obsahují vitamíny skupiny B a také vitamín C.
- Z minerálů v nich najdete nejvíce draslíku, který přispívá k normální činnost nervové soustavy.
- V broskvích se nachází také vápník, hořčík a železo.
- Broskve obsahují vlákninu, která přispívá ke zdravému trávení.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované medové broskve na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé plátky broskví, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (g) | 0,6 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) | 0,1 |
Protein (g) | 3,6 |
Sacharidy (g) | 94 |
-> z toho cukry (g) | 85 |
Sůl (g) | 0 |
Energie | 402 kcal / 1681 kJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lyofilizované ovoce (Mrazem sušené ovoce) |
---|---|
EAN: | 8594204894395 |
Druh ovoce: | Broskev |
Zpracování: | Plátky |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.