Mrazem sušené
Sušení mrazem neboli lyofilizace je proces, při němž se z potravin odstraní vlhkost za nízké teploty a tlaku. Zmizí jen voda, vše ostatní si lyofilizované suroviny zachovají. Barvu, vůni i výraznou chuť, která se vyrovná čerstvému ovoci a zelenině. A to bez přidaného cukru. Na rozdíl od sušení horkým vzduchem si lyofilizované suroviny ponechají také všechny vitamíny a minerály. A jako bonus báječně křupou.
#showmore#
Mrazem sušené ovoce a zelenina mají nízkou hmotnost a trvanlivost až několik let – to je důvod, proč lyofilizaci začala používat americká NASA. Vyzkoušejte naše vesmírně sladké lyofilizované ovoce a dopřejte si chuť zralých plodů po celý rok. Hodí se do müsli, jogurtu nebo jen tak na zdravé mlsání.
Náš tip: Děti milují lyofilizované jahody. Jsou slaďoučké, křehké, křupavé a voní létem. Vezměte je s sebou na výlet jako zdravou svačinku.
Nejprodávanější
Značky
Hmotnost
Zpracování

Exotická chuť, co vás přenese do času dovolené. S každým plátkem lyofilizovaného ananasu jste...

Nemusíte čekat na léto a chodit do lesa, sladké lyofilizované borůvky rostou na Lyofio.cz...

Málo kalorií, zato spoustu vitamínu C a dalších zdraví prospěšných látek. Nemáte červený rybíz na...

Mikuláš letos nenosí přeslazené sladkosti, nedozrálé ovoce ani uhlí. V jeho vaku se ukrývá...

Jen velké a křupavé plátky lyofilizovaných jahod, žádná drť. Těžko je jinde koupíte levněji....

To musíte vyzkoušet! Kombinace lyofilizovaného kokosového mléka a broskve pohladí vaše chuťové...

Čokolády už bylo dost, na scénu přichází jogurtová poleva! Spojila se s lyofilizovanými jahodami...

Lyo višně v čokoládě nadchnou milovníky tradiční bonboniéry i ty, kteří si ji odpírají kvůli...

Ještě malinovější než čerstvé maliny? Neuvěříte, dokud neochutnáte. Ale pozor, jsou návykové....

Už žádné trpké mango! Jak jednou poznáte lahodnou chuť zralého lyofilizovaného manga, nebudete...