Mandarinka 70 g

99 Kč / ks 1 414 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Lyofilizovaná mandarinka – ještě sladší než čerstvá a navíc bez pecek.

  • celé měsíčky mandarinek
  • bez přidaného cukru a aditiv
  • zdravé mlsání pro děti i dospělé

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ne vždy máte to štěstí sehnat čerstvou sladkou mandarinku bez pecek. Tu lyofilizovanou můžete mít vždy po ruce. Díky lyofilizaci si vychutnáte sladkou chuť mandarinek, která je dokonce intenzivnější než za čerstva. Lyofilizované mandarinky jsou lehoučké, nádherně křupou a ve spíži vydrží téměř věčnost. Tedy alespoň teoreticky, protože jakmile ochutnáte jednu, rychle zmizí celý sáček.

I po vysušení obsahuje lyofilizovaná mandarinka většinu živin a vitamínů jako ta čerstvá. Ohromí vás svojí sladkou chutí, přestože neobsahuje žádný přidaný cukr. A co je nejlepší? Nemusíte ji loupat. Stačí otevřít sáček a můžete začít zdravě mlsat. Balení obsahuje celé měsíčky, žádný rozdrcený prach.

Jak si vychutnat lyofilizovanou mandarinku?

Kdykoliv máte chuť na čerstvou mandarinku, dejte si tu mrazem sušenou. Děti si zamilují výrazně sladkou chuť a zábavně křupavou konzistenci. Citrusová chuť se příjemně snoubí s kakaem, a tak vám lyofilizovaná mandarinka vylepší čokoládové moučníky nebo ovesnou kaši s kousky čokolády. Skvěle se hodí také do domácích limonád.

Náš tip

Přidejte mrazem sušenou mandarinku do salátu, dodáte mu křupavý element. Zkuste třeba kombinaci špenátu, rukoly, mandlí, parmezánu a lyofilizované mandarinky.

Lyofilizované mandarinky jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené mandarinky si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Mandarinky jsou bohatým zdrojem vitamínu C.
  • Oranžovou barvu získávají mandarinky díky antioxidantům, jako je beta-karoten a beta-kryptoxanthin.
  • Oproti jinému ovoci obsahují větší podíl mědi.
  • Z dalších minerálů najdete v mandarinkách draslík, vápník a hořčík.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované mandarinky na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • pořádně velké měsíčky mandarinek, žádná drť
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 1,6
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0
Protein (%) 5,1
Vláknina (%) 4
Sacharidy (%) 87
  -> z toho cukry (%) 69
Energie 380 kcal / 1610 kJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: