Kiwi plátky 100 g

Novinka
169 Kč / ks 1 690 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Oloupat nebo vydlabat lžičkou? S tím si už nedělejte starosti! Lyofilizované kiwi je oloupané a nakrájené na plátky, připravené na zdravou svačinku.

  • intenzivní sladkokyselá chuť
  • křupavá semínka
  • ideální na zdobení dezertů

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chlupatá slupka už vás otravovat nebude! Lyofilizované kiwi se jí zbavilo a vy si tak jeho tropickou chuť můžete užít bez práce – stačí sáhnout do sáčku a vytáhnout si jeden z lyofilizovaných plátků.

Mrazem sušené kiwi má svěží zelenou barvu a je plné křupavých černých semínek, přesně jako jste zvyklí u čerstvého kiwi. Stejně tak nabídne intenzivní kyselou chuť, i když na jazyku je o něco méně ostré než jeho čerstvý protějšek.

Lyofilizace zachovává většinu nutričních hodnot, které čerstvé kiwi obsahuje – tedy hlavně důležitého vitamínu C. Pro skvělou chuť nepotřebuje žádný přidaný cukr ani jiná aditiva. Díky tomu získáte 100% přírodní produkt, který je plný chuti a prospěšných látek.

Jak si vychutnat lyofilizované kiwi?

Lyofilizované kiwi nejen skvěle chutná, ale i krásně vypadá. Parádu udělá ve snídaňových cereáliích, jogurtu nebo salátu. Jeho kyselou chuť báječně vyváží mléčné výrobky. Použijte ho jako originální dekoraci dezertů a koktejlů. Nebo ho rozmixujte na prášek a použijte do smoothie a domácí zmrzliny. Dodá jim zelenou barvu i autentickou chuť čerstvého kiwi.

Náš tip

Kiwi si skvěle rozumí s medem a tvarohem, využijte toho pro tvorbu rychlého dezertu. Stačí do skleniček navrstvit rozmačkané sušenky, tvaroh smíchaný s medem a nadrcené lyofilizované kiwi. Když použijete kokosové sušenky, tropická chuť se ještě znásobí.

Lyofilizované kiwi je plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené kiwi si zachovalo většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Kiwi je oblíbeným zdrojem vitamínu C, obsahuje ho více než citrusy.
  • Je bohaté také na vitamíny E a A.
  • Z minerálů v něm najdete draslík, mangan, měď a fosfor.
  • Kiwi obsahuje lutein a zeaxantin – antioxidanty, které podporují normální funkci zraku.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit plátky lyofilizovaného kiwi na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • celé plátky kiwi, bez rozdrceného prášku
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 2,8
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 6,1
Vláknina (%) 17
Sacharidy (%) 65
  -> z toho cukry (%) 50
Energie 343 kcal / 1447 kJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: