Broskev plátky 100 g
Detailní popis produktu
Slaďoučké zralé broskve neodmyslitelně patří k létu, ale co kdybyste si jejich šťavnatou chuť a omamnou vůni mohli vychutnat po celý rok? To vám umožní lyofilizace. Zralé plody se nakrájí na plátky a projdou sušením mrazem, při němž se odstraní téměř veškerá voda.
Broskve tak získají báječnou křupavost, ale přitom takřka neztratí vitamíny, minerály ani další živiny. Plátky se vám na jazyku zcela rozplynou a nebude vás trápit ani slupka, která u čerstvých plodů někdy bývá houževnatá.
Každý sáček obsahuje pouze 100% lyofilizované ovoce, bez přidaného cukru, siřičitanů nebo jiných aditiv. Lyofilizované broskve představují zdravou svačinku pro děti i dospělé, kterou můžete mít kdykoliv po ruce. Skladují se při pokojové teplotě a dlouho vydrží – stačí jen sáček chránit proti vlhkosti.
Jak si vychutnat lyofilizované broskve?
Sladké lyofilizované broskve si báječně rozumí s bílým jogurtem – přidejte tuto kombinaci do ovesné kaše nebo spolu suroviny rozmixujte a vytvořte proteinový drink. Mrazem sušené broskve ale využijete i ve slané kuchyni, například do zeleninových salátů nebo v kombinaci s vepřovou panenkou.
Náš tip
Potřebujete vykouzlit rychlý a výživný dezert? Rozmixujte lyofilizované broskve, tvaroh, trochu medu a špetku citronové kůry. Navrstvěte do mističek, ozdobte křupavými plátky broskví a pekanovými ořechy. Broskvový krém se výborně hodí i jako náplň do palačinek.
Lyofilizované broskve jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené broskve si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Broskve obsahují vitamíny skupiny B a také vitamín C.
- Z minerálů v nich najdete nejvíce draslíku, který přispívá k normální činnost nervové soustavy.
- V broskvích se nachází také vápník, hořčík a železo.
- Broskve obsahují vlákninu, která přispívá ke zdravému trávení.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované broskve na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé plátky broskví, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (%) | 1,3 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) | 0,1 |
Protein (%) | 3,3 |
Vláknina (%) | 7,6 |
Sacharidy (%) | 86,5 |
-> z toho cukry (%) | 55 |
Energie | 375 kcal / 1642 kJ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.