Broskev prášek se zlomky 100 g

99 Kč / ks 990 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Voňavé broskve osladí každou snídani i jogurtový nápoj. Díky sušení mrazem zcela přírodně a bez přidaných cukrů.

  • cenově výhodná varianta
  • autentická chuť čerstvých broskví
  • skvělý do dortových krémů i domácí zmrzliny

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lyofilizovanou broskev si můžete užít i za výhodnější cenu – prášek se zlomky pochází ze stejného ovoce jako celé plátky broskví. Zralé broskve se šetrně usuší mrazem a nepřidávají se do nich žádná aditiva ani cukr. Jedná se o zcela přírodní produkt se spoustou vitamínů, minerálů a vlákniny.

Prášek z lyofilizovaných broskví můžete jednoduše přimíchat do pokrmů a nápojů, kterým chcete dodat přírodní příchuť broskví. Vytvořte třeba broskvový kefír, broskvový jogurt nebo broskvové mléko. Mrazem sušené broskve se skvěle hodí také do snídaňové kaše a ozvláštníte s nimi dezerty a dortové krémy. V létě vykouzlíte báječnou domácí zmrzlinu. Můžete se rozhodnout, jestli ve výsledném pokrmu či nápoji ponecháte kousky broskví nebo vše rozmixujete.

Náš tip

Letní dezerty se bez broskví neobejdou, ale co když chcete dortovému krému nebo náplni do palačinek dodat příchuť broskví i mimo sezónu? Broskvové pyré a rozmixované kompotované broskve krém naředí, tím pádem nebude výsledek nijak valný. Zkuste ale do krému rozmixovat prášek z lyofilizovaných broskví a budete nadšení – nijak nezmění konzistenci, a tak hravě vytvoříte tvarohové, šlehačkové nebo mascarpone krémy s příchutí broskví.

Lyofilizovaná jablka jsou plná vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené broskve si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Broskve obsahují vitamíny skupiny B a také vitamín C.
  • Z minerálů v nich najdete nejvíce draslíku, který přispívá k normální činnost nervové soustavy.
  • V broskvích se nachází také vápník, hořčík a železo.
  • Broskve obsahují vlákninu, která přispívá ke zdravému trávení.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizovaný prášek z broskví na Lyofio.cz

  • vyroben z 100 % mrazem sušeného ovoce 
  • bez aditiv a přidaného cukru
  • znovuuzavíratelný obal
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 1,3
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 3,3
Vláknina (%) 7,6
Sacharidy (%) 86,5
  -> z toho cukry (%) 55
Energie 375 kcal / 1642 kJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: