Jablko prášek se zlomky 100 g

69 Kč / ks 690 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Sladké jablíčko v prášku vylepší ovesnou kaši i bábovku. Zkuste ho v kombinaci se skořicí a rozinkami nebo vlašskými ořechy.

  • cenově výhodná varianta
  • pro přípravu pokrmů a nápojů
  • bez siřičitanů a aditiv

Detailní informace

Detailní popis produktu

Příchuť jablka si teď můžete přidat do jakéhokoliv jídla nebo nápoje, a to v naprosto přírodní podobě. Lyofilizované jablko neobsahuje žádné přidané cukry ani aditiva, a svými výživovými hodnotami téměř odpovídá čerstvému ovoci. V každé lžíci lyofilizovaného prášku tak najdete vitamíny, minerály a vlákninu, která vám nesmí chybět ve vyváženém jídelníčku.

Jablečný prášek se zlomky pořídíte za výhodnější cenu než celé plátky mrazem sušených jablek. Využijete ho všude, kde tolik nezáleží na vzhledu a nepotřebujete křupat celé kousky. 

Přidejte prášek třeba do snídaňové kaše nebo do těsta na bábovku. Rozmixujte ho do tvarohu, jogurtu či kefíru. Nebo vytvořte lahodný ovocný čaj – stačí zalít prášek horkou vodou a budete v něm mít i kousky jablíček. Když přidáte ještě trošku alkoholu, získáte horký punč, který vás pořádně zahřeje.

Náš tip

Vytvořte domácí proteinové tyčinky s jablíčky. Smíchejte rozmixované ovesné vločky, mandlové máslo, prášek s kousky lyofilizovaných jablek, skořici, vanilkový protein a javorový sirup. Rozprostřete směs na plech, ozdobte rozpuštěnou hořkou čokoládou a vlašáky a nechte zatuhnout v mrazáku. Poté krájejte na tyčinky.

Lyofilizovaná jablka jsou plná vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušená jablka si zachovala většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Jablka jsou zdrojem vitamínu C i kyseliny listové.
  • Jablka obsahují řadu minerálů –⁠ draslík, železo, hořčík a vápník.
  • V jablkách najdete také vlákninu, která přispívá k dobrému trávení.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizovaný prášek z jablek na Lyofio.cz

  • vyroben z 100 % mrazem sušeného ovoce 
  • bez aditiv a přidaného cukru
  • znovuuzavíratelný obal
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 2,3
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 3,3
Vláknina (%) 10
Sacharidy (%) 88,2
  -> z toho cukry (%) 70
Energie 386,9 kcal / 1666 kJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: