Ostružina celá 100 g

129 Kč / ks 1 290 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Ostružiny, co vydrží ve spíži dlouhé měsíce? Tady jsou. Odteď si ostružiny můžete nakoupit do zásoby.

  • celé kousky lyofilizovaných ostružin s minimem úlomků
  • zdroj vitamínů a vlákniny
  • skvělé do mléčných výrobků

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čerstvé ostružiny? Za malinkou krabičku většinou zaplatíte jmění, a ještě se hned zkazí. To lyofilizovaným ostružinám nehrozí! Mrazem sušené ovoce můžete skladovat ve spíži dlouhé měsíce a po otevření bude krásně voňavé a křupavé. Sušení mrazem z ostružin odstranilo většinu vody, ale ostatní zůstalo – chuť, vůně i výrazná barva. Typickou chuť čerstvých ostružin si tak můžete užít nejen v sezóně.

Lyofilizované ostružiny toho mají s těmi čerstvými vůbec spoustu společného. Třeba většinu výživových hodnot. Tyhle červenočerné bobulky jsou bohaté na antioxidanty a vitamín C. Mějte pár sáčků lyofilizovaných ostružin v záloze, až nastanou podzimní mlhy a zimní plískanice.

Jak si vychutnat lyofilizované ostružiny?

Ostružiny mají specifickou chuť, sladkokyselou až mírně trpkou, a přesně na tu se můžete těšit i u lyofilizovaných plodů. Výborně se snoubí s dalšími bobulovinami, jako jsou maliny, borůvky nebo rybíz. Mrazem sušené ostružiny se skvěle hodí do mléčných výrobků – přidejte je do jogurtu, tvarohu nebo rozmixujte s mlékem na zdravý koktejl.

Náš tip

Lyofilizované ostružiny upoutají svojí výraznou barvou, a tak vypadají naprosto famózně jako ozdoba dezertů. Zároveň s nimi snadno obarvíte krémy do dortů, limonády nebo smoothie, stačí je rozmixovat.

Lyofilizované ostružiny jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené ostružiny si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Ostružiny jsou známé svým obsahem flavonoidů, které patří mezi antioxidanty.
  • Ve 100 g čerstvých ostružin najdete asi čtvrtinu denní dávky vitamínu C.
  • Jadérka ostružin jsou zásobárnou prospěšných éterických olejů.
  • Ostružiny jsou výjimečné vysokým obsahem vlákniny.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit celé lyofilizované ostružiny na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • celé sušené plody s minimem úlomků
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

NUTRIČNÍ

HODNOTY

(na 100g)

Vlhkost

≤5 %

Tuky (%)

0,2

->  z toho nasycené mastné kyseliny (%)

0,1

Protein (%)

3,2

Vláknina (%)

17

Sacharidy (%)

59,4

->  z toho cukry (%)

59,4

Energie

341 Kcal / 1428 KJ

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce
Druh ovoce: Ostružina
Zpracování: Celé
Hmotnost: 100 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: