Ostružina celá 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Čerstvé ostružiny? Za malinkou krabičku zaplatíte jmění, a ještě se hned zkazí. To lyofilizovaným ostružinám nehrozí! Mrazem sušené ovoce můžete skladovat ve spíži dlouhé měsíce a po otevření bude krásně voňavé a křupavé. Sušení mrazem z ostružin odstranilo většinu vody, ale vše ostatní zůstalo – chuť, vůně i výrazná barva. Typickou chuť čerstvých ostružin si tak můžete užít nejen v sezóně.
Lyofilizované ostružiny toho mají s těmi čerstvými vůbec spoustu společného. Třeba výživové hodnoty. A to se právě u ostružin opravdu hodí, protože se řadí mezi superpotraviny. Tyhle červenočerné bobulky jsou velmi bohaté na antioxidanty a vitamín C. Proto se rozhodně vyplatí mít pár sáčků lyofilizovaných ostružin v záloze, až nastanou podzimní mlhy a zimní plískanice. S takovým vitamínovým arzenálem si na vás jen tak nějaký bacil nepřijde.
Jak si vychutnat lyofilizované ostružiny?
Ostružiny mají specifickou chuť, sladkokyselou až mírně trpkou, a přesně na tu se můžete těšit i u lyofilizovaných plodů. Výborně se snoubí s dalšími bobulovinami, jako jsou maliny, borůvky nebo rybíz. Mrazem sušené ostružiny se skvěle hodí do mléčných výrobků – přidejte je do jogurtu, tvarohu nebo rozmixujte s mlékem na zdravý koktejl.
Náš tip
Lyofilizované ostružiny upoutají svojí výraznou barvou, a tak vypadají naprosto famózně jako ozdoba dezertů. Zároveň s nimi snadno obarvíte krémy do dortů, limonády nebo smoothie, stačí je rozmixovat.
Lyofilizované ostružiny jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené ostružiny si zachovaly veškeré vitamíny a minerály jako čerstvé plody.
- Ostružiny obsahují velké množství flavonoidů, které mají antioxidační a protinádorové účinky.
- Ve 100 g čerstvých ostružin najdete čtvrtinu denní dávky vitamínu C.
- Jadérka ostružin jsou zásobárnou éterických olejů s protizánětlivými účinky.
- Ostružiny jsou výjimečné vysokým obsahem vlákniny (17 % hmotnosti).
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce neztratí žádné živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit celé lyofilizované ostružiny na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé sušené plody s minimem úlomků
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g) |
Vlhkost |
≤5 % |
Tuky (%) |
0,2 |
|
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) |
0,1 |
|
Protein (%) |
3,2 |
|
Vláknina (%) |
17 |
|
Sacharidy (%) |
59,4 |
|
-> z toho cukry (%) |
59,4 |
|
Energie |
341 Kcal / 1428 KJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Ostružina |
Zpracování: | Celé |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.