Ostružina zlomky 100 g

109 Kč / ks 1 090 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Ostružinové smoothie? To by se z čerstvých plodů asi prodražilo. Proto pro vás máme cenově výhodnou variantu – zlomky lyofilizovaných ostružin.

  • cenově výhodná varianta
  • do smoothies, kaší a na pečení
  • zdroj vitamínů a vlákniny

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ostružiny obsahují ještě jiné vitamíny než jejich sestřičky maliny, a tak rozhodně mají své místo ve vyváženém jídelníčku. Čerstvé plody ale seženete jen v sezóně, a navíc se obvykle prodraží. Naštěstí jsou tu lyofilizované ostružiny. Není nic jednoduššího než si mrazem sušené plody nakoupit do zásoby a mít je vždy po ruce.

Zlomky lyofilizovaných ostružin nakoupíte za výhodnou cenu. Pokud si mrazem sušené ostružiny přidáváte do smoothies, mléka, jogurtu nebo ovesné kaše, je škoda je drtit nebo mixovat. Stačí vám zlomky, které vyjdou levněji, a přitom mají stejně skvělou chuť a obsah vitamínů jako celé lyofilizované ostružiny.

Báječně se hodí také na pečení – na ochucení a obarvení těst, dortových krémů nebo jako barevný posyp. Navíc vyniknou i ve slané kuchyni, třeba v salátech nebo jako ozdoba sýrového prkénka. V každém případě si můžete být jistí, že používáte pouze 100 % přírodní dochucovadlo a barvivo.

Náš tip

Chcete vytvořit chutný ovocný čaj? Přidejte do černého čaje drcené lyofilizované ostružiny a maliny, oslaďte lžičkou medu a vychutnejte si intenzivní chuť a vůni lesních plodů.

Lyofilizované ostružiny jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené ostružiny si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Ostružiny jsou známé svým obsahem flavonoidů, které patří mezi antioxidanty.
  • Ve 100 g čerstvých ostružin najdete přibližně čtvrtinu denní dávky vitamínu C.
  • Jadérka ostružin jsou zásobárnou prospěšných éterických olejů.
  • Ostružiny jsou výjimečné vysokým obsahem vlákniny.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované ostružiny na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

NUTRIČNÍ

HODNOTY

(na 100g)

Vlhkost

≤5 %

Tuky (%)

0,2

->  z toho nasycené mastné kyseliny (%)

0,1

Protein (%)

3,2

Vláknina (%)

17

Sacharidy (%)

59,4

->  z toho cukry (%)

59,4

Energie

341 Kcal / 1428 KJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: