Kiwi prášek se zlomky 100 g

139 Kč / ks 1 390 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Kam nejsou potřeba celé kiwi plátky, použijte levnější prášek. Do kaší, smoothies nebo limonád. Prášek se zlomky vzniká při balení plátků, jedná se tedy o stejné lyofilizované ovoce.

  • cenově výhodná varianta
  • intenzivní sladkokyselá chuť
  • ideální na přípravu kaší a nápojů

Detailní informace

Detailní popis produktu

Celé plátky lyofilizovaného kiwi se skvěle hodí na mlsání přímo ze sáčku, ale jestli si kiwi přidáváte spíš do kaší nebo ho rozmixujete do smoothie, můžete si rovnou koupit levnější prášek s úlomky. Chutná stejně lahodně jako plátky kiwi a obsahuje také spoustu vitamínu C. Navíc se můžete spolehnout na to, že se jedná jen o čisté ovoce sušené mrazem – bez aditiv a přidaného cukru.

Mrazem sušené kiwi má svěží zelenou barvu a intenzivní sladkokyselou chuť. Když necháte prášek trochu nasáknout vodou, na jazyku je téměř k nerozeznání od rozmačkaného čerstvého kiwi. Prášek není rozmixovaný, a tak obsahuje křupavá zrníčka jako čerstvé plody.

Prášek s úlomky přidejte do ovocných smoothies nebo milkshaků – ostřejší chuť kiwi se hezky vyváží s mlékem, jogurtem nebo kefírem. Kiwi prášek využijete také při pečení dezertů – ať už jako zajímavý posyp dortu, na ochucení krémů nebo při přípravě kiwi želatiny. Nesmí vám chybět ani na výrobu domácí kiwi zmrzliny nebo limonády. 

Náš tip

Nemůžete sehnat kiwi džem? Zkuste si připravit podobnou pomazánku z lyofilizovaného kiwi. Rozmíchejte prášek s úlomky v malém množství vody a počkejte, až se vsákne. Chuť dolaďte citronem a cukrem. Získáte lahodnou náplň do palačinek nebo máslových croissantů.

Lyofilizované kiwi je plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené kiwi si zachovalo většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Kiwi je oblíbeným zdrojem vitamínu C, obsahuje ho více než citrusy.
  • Je bohaté také na vitamíny E a A.
  • Z minerálů v něm najdete draslík, mangan, měď a fosfor.
  • Kiwi obsahuje lutein a zeaxantin – antioxidanty, které podporují normální funkci zraku.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit prášek se zlomky z lyofilizovaného kiwi na Lyofio.cz

  • vyroben z 100 % mrazem sušeného ovoce 
  • bez aditiv a přidaného cukru
  • znovuuzavíratelný obal

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 2,8
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 6,1
Vláknina (%) 17
Sacharidy (%) 65
  -> z toho cukry (%) 50
Energie 343 kcal / 1447 kJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: